Amerikaanse carjackers snappen handbak Porsche niet (video)

Een Porsche-rijder in Washington werd verrast door een groep gewelddadige carjackers. Gelukkig had de man het beste middel tegen autodiefstal aangevinkt: een handgeschakelde versnellingsbak.

Amerikaanse carjackers snappen handbak Porsche 718 niet (video)

In Nederland is de automaat vanwege strenge emissie-eisen steeds meer in opkomst, maar over het algemeen roeren we nog allemaal vrolijk zelf. Een automaat werd zelfs lange tijd gezien als een luxe optie.

Aan de andere kant van de grote plas is het echter precies andersom: voornamelijke rijke bezitters van exotische sportievelingen zien nog heil in de ouderwetse handbak. Bij de E60 M5 produceerde BMW bijvoorbeeld speciaal voor de Amerikaanse markt een handbak.

BMW M5 met standaard handbak.

Carjacking

Dat niveau van exclusiviteit heeft voor een Porsche-rijder uit Bethesda, Maryland goed uitgepakt. De beste man stond langs de weg geparkeerd en liep rustig naar de neus van zijn 718 Boxster om iets uit de frunk te halen.

Op dat moment verscheen er een Nissan Rogue die naast de Porker parkeerde. Al snel kwam er een groep gespuis uit de SUV die de man met veel geweld van zijn sleutels ontdeden.

Derde pedaal

Een van de harde werkers sprong achter het stuur om met de 718 te ontsnappen, maar hij had niet gerekend op de aanwezigheid van zo'n vreemd derde pedaal. Na wat moeite met de startknop liet het stuk ongedierte de Porsche tot twee keer toe afslaan.

Het filmpje werd te vroeg afgekapt om het te laten zien, maar de bende moest uiteindelijk opgeven. De Porsche bleef dus ongedeerd achter. De gedupeerde eigenaar had echter minder geluk: door een paar klappen met een pistool liep de man verwondingen op.

Algemeen
  • Porsche, Bring A Trailer