Nederlandse Lamborghini geveld door sneeuw des doods (video)

Het glibberige witte goedje is maar net in het land land, maar het heeft al een opvallend slachtoffer geeist. Op de A67 ter hoogte van Eersel raakte een Lamborghini Gallardo van de weg.

Nederlandse Lamborghini geveld door sneeuw des doods (video)

Na 17.9 miljoen kilo strooizout op verder onbedekte wegen is het vandaag eindelijk raak. De sneeuw is neergestreken in ons koude kikkerlandje. Ondanks alle voorbereidingen van Rijkswaterstaat zorgde het witte goedje toch meteen voor brokken. Voor de bestuurder van een klassiek gele Lamborghini Gallardo pakte een ritje vanaf de Belgisch grens richting Eindhoven bijzonder pijnlijk uit.

Zomerbanden

De van rendier-stickers voorziene supercar raakte op de A67 bij Eersel van de weg en sloeg tegen de vangrail. Daarbij raakte de Italiaanse vechtstier zwaar beschadigd. De standaard vierwielaandrijving van de eerste generatie Gallardo kon de gladheid duidelijk niet te boven komen. Op brede zomerbanden is er immers geen houden aan.

De snelweg werd deels afgesloten om bergingswerkzaamheden mogelijk te maken. Een paar uur eerde vond er op precies dezelfde plaats ook al een ongeval plaats.

Overschat

Volgens Hart van Nederland zou de de inmiddels zo'n twintig jaar oude Lamborghini een waarde van 227.000 euro hebben. Tegenwoordig kun je de eerste generatie van de Gallardo echter voor minder dan 100K oppikken. We gokken dat de redactie een nieuwwaarde uit circa 2004 te pakken heeft.

De eerste Gallardo zag in 2003 het levenslicht en was voorzien van een 500 pk sterke vijfliter V10. Geholpen door de standaard vierwielaandrijving kon de bolide de standaard 0-100 sprint afraffelen in 4,2 seconden. De top lag op een dikke 309 kilometer per uur.

Nieuws
  • Lamborghini