Nieuwste Formule 1-film komt uit onverwachte hoek 

Door de problemen voor Apex zou de volgende F1-film wel eens uit een bijzonder onverwachte hoek kunnen komen. Een project met Barbie-sterren Ryan Gosling en Margot Robbie aan het hoofd zal zich namelijk afspelen rond de Grand Prix van Monaco.

Nieuwste Formule 1-film komt uit onverwachte hoek 

Vanwege de populariteit van Drive To Survive zijn er de laatste jaren een hoop TV-projecten met een F1-sausje bereid. Zo werkt Netflix aan een docudrama over Ayrton Senna en een show gebaseerd op Claire Williams, zet CBS in op een The Office-kloon met Guenther Steiner, en bracht Disney onlangs de Keanu Reeves Brawn GP-documentaire uit.

Op filmgebied moeten F1-fans het echter al sinds Rush (2013) zonder doen. De Apple TV+-film met Brad Pitt en Lewis Hamilton leek het stokje over te nemen, maar werd uiteindelijk uitgesteld vanwege stakingen en verlopen sponsordeals.

Daniel Brühl (Niki Lauda) en regisseur Ron Howard, 2013.

Oceans F1

Gezien de productieproblemen voor Apple's APEX zou de volgende Formule 1-film wel eens uit een heel onverwachte hoek kunnen komen. Recent werd namelijk meer bekend over de aankomende Ocean's 11-prequel. Het project herenigt Barbie-sterren Ryan Gosling en Margot Robbie als de ouders van Ocean's 11 hoofdkarakter Danny Ocean, in de remake uit 2001 gespeeld door George Clooney.

De nieuwe film krijgt de titel Oceans, aangezien het stel centraal staat. Het verhaal zal draaien om de beroving juwelen van een peperduur jacht in de haven van Monaco, tijdens de Grand Prix van 1962. De oudere Oceans zullen tegelijkertijd hun zoon en dochter (Sandra Bullock's karakter uit Ocean's 8) de kneepjes van het vak gaan leren. Austin Powers-regisseur Jay Roach heeft de leiding over het project.

De diamant

Klien, Clooney, Pitt, Damon en Webber in Monaco, 2004.

Het is niet de eerste keer dat de Ocean's-franchise zich aan de Grand Prix van Monaco verbindt. In 2004 kwamen George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon langs bij het F1-team van Jaguar om Ocean's Twelve te promoten.

De PR-stunt werd kracht bijgezet door de montage van twee diamanten ter waarde van 300.000 dollar op de neuzen van de wagens van Mark Webber en Christian Klien. Die laatste raakte in de hairpin de muur, waardoor de neus van zijn Jaguar R5 beschadigd werd. Bij terugkomst in de pits bleek de diamant verdwenen te zijn. Het juweel is nooit weer teruggevonden.

Formule 1
  • NL Beeld / Capital Pictures Movies, NL Beeld / Lookpress, NL Beeld / Goff photos