Guenther F*kking Steiner krijgt eigen versie van 'The Office'

Amerikaanse TV-zender CBS probeert geld te slaan uit het komische karakter van Haas-baas Guenther Steiner. De Zuid-Tiroler zal als adviseur betrokken worden bij een The Office-achtige comedyshow gebaseerd op zijn leven.

Guenther F*kking Steiner krijgt eigen versie van 'The Office'

Onder de vleugels van Amerikaanse mediagigant Liberty Media is de Formule 1 commerciëler dan ooit te voren. De aanwezigheid op social media, shows en films zoals Drive To Survive, One, Senna, The Formula en Apex en de complete Grand Prix van Las Vegas zijn daar de meest prominente toonbeelden van.

Er is echter nog een hoop ruimte om de marktwaarde van de sport nog veel verder uit te melken. Elk klein aspect dat voor enige vermaak zorgt heeft immers de potentie om een product te worden. Zo ook Guenther Steiner.

Steiner's charme

De teambaas van Haas veroverde de harten van fans, Netflix-kijkers en de media met zijn sympathieke uitstraling, maar ook zijn grofgebekte, no-nonsense management-stijl in Drive To Survive.

Momenten zoals het 'foksmash-door' incident en de 'wanker'-telefoontjes met teameigenaar Gene Haas werden meteen legendarisch. Amerikaanse TV-zender CBS ziet potentie in het uitrekken van Steiner's greatest hits op DTS tot een volledige, gescripte comedyshow.

The Office: Haas F1

Het nog naamloze project zou met een enkele camera werken, waardoor het qua stijl dicht bij de opzet van comedyklassieker The Office komt. De show zal het reilen en zeilen van een Formule 1-team met een 'Steinereske' chef aan het roer gaan volgen.

Guenther zal zijn eigen rol helaas niet mogen vertolken, maar is wel aanwezig als executive producer en adviseur. De show is nog in de vroege stadia van productie en heeft nog geen scriptschrijver aan boord. Een releasedatum is er uiteraard nog niet.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press