Hamilton heeft 'alle vertrouwen' in nieuwe Mercedes

Na twee teleurstellende seizoenen heeft Sir Lewis nog altijd het volste vertrouwen in de volgende auto. Een bezoekje aan de Mercedes-fabriek heeft de Brit overtuigd van een rooskleurige toekomst.

Hamilton heeft 'alle vertrouwen' in nieuwe Mercedes

Lewis Hamilton zit op het moment in een moeilijke periode. Na de deceptie van 2021 viel hij met zijn team in een diep gat na de introductie van de ground effect regels. Ondanks zijn claim dat 'zijn team geen fouten maakt' kreeg hij in 2022 en 2023 te maken met zijn eerste seizoenen zonder een overwinning.

Mercedes was ondanks grote updates nog altijd zoekende naar een weg naar voren. Vanwege de grilligheid van de zeropod-auto's besloot het team voor 2024 over te stappen op een volledig nieuw concept.

Volste vertrouwen

De frisse start voor volgend jaar betekent dat er nog altijd grote vraagtekens zijn rond de vorm van Mercedes. Sir Lewis is echter positief over de kansen van het team in 2024. Bij een bezoekje aan de fabriek na Abu Dhabi liep hij even binnen bij de windtunnel, waar een model van de nieuwe W15 al getest werd. De constante evolutie van het concept geeft Hamilton vertrouwen in de nieuwe bolide:

"Ik denk dat het altijd moeilijk is. Ik ben geen ingenieur of ontwerper. Dus het is niet makkelijk. Het is altijd een opwindende tijd van het jaar omdat ik de auto gezien heb in de windtunnel, ik ga altijd langs de windtunnel wanneer ik naar de fabriek ga, om het te zien evolueren in de richting waar het uiteindelijk heen gaat."

"Toen ik gisteren wegging liep ik weer even binnen om te kijken waar we waren, en als ik terugkom, zal het het een compleet ander beestje zijn. Ik heb alle vertrouwen in iedereen die eraan werkt. En ik hou hoop dat we in een veel meer competitieve positie zullen zijn volgend jaar."

Snelheid is bijzaak

Lewis is uiteraard nog niet zeker van het potentieel van de aankomende auto, maar dat is voor de Brit ook niet zo relevant. Hamilton geniet namelijk nog veel meer van de vooruitgang en groei binnen zijn team op het gebied van diversiteit en inclusiviteit. Dat vindt hij immers veel belangrijker:

"Ik ben ook al zo lang bij het team, maar elke keer als je teruggaat naar Brixworth en Brackley, [wordt je eraan herinnerd hoe groot het team is dat je voortstuwt. En je ziet elk individu, sommige mensen die nieuw zijn, en sommige die er al heel lang zijn, en sommigen die aan mijn motor gewerkt hebben sinds mijn eerste Grand Prix in de Formule 1."

"Het is gewoon geweldig om de vooruitgang en groei te zien. En ons team wordt ook steeds meer divers, wat echt aangenaam was voor mij om te zien, dat we in de juiste richting bewegen."

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press