Italiaanse politie neemt nieuwe dienstwagen in ontvangst

De carabinieri mag zich voortaan in een nieuwe bolide vertonen. De vloot van de nationale politie is namelijk verrijkt met een Lamborghini Urus.

Italiaanse politie neemt nieuwe dienstwagen in ontvangst

Supercarfabrikanten en de politie zou je nou niet meteen aanmerken als boezemvrienden. Voor Lamborghini en de Italiaanse nationale politie geldt dat echter wel. Het merk met de zwarte stier levert al jaren bolides aan bij de carabinieri.

Verschillende versies van de Gallardo en Huracan hebben al in een strak blauwwit maatpak dienst mogen doen als snelle transport van organen en bloedplasma. Nu hebben ze er een grote broer bij.

Super-SUV

De Polizia di Stato heeft vandaag namelijk een nieuwe dienstwagen mogen presenteren in bijzijn van premier Giorgia Meloni en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Pantedosi. De nieuweling is dit keer geen smakelijke supercar, maar de brute super-SUV van het merk: de Urus Performante.

Met een 666 pk sterke vierliter twin turbo V8 onder de kap is de krachtige kolos in staat om de 0-100 sprint in 3.3 seconden af te raffelen. De top ligt op een gezonde 306 kilometer per uur.

Rotklus

Naast de Urus beschikt de carabinieri over nog eens twee Huracans. In medische noodgevallen kun je er in Italië dus zeker van zijn dat de goederen op tijd geleverd worden. Helaas staan er op dit moment geen vacatures open voor deze absolute rotklus.

Cargasm
  • Polizia di Stato