Schip vol Tesla's teruggestuurd naar China

Australische Tesla-kopers hebben een tegenslag te verwerken gekregen. Een gigantisch autoschip met hun bolides aan boord is door de autoriteiten om een bijzondere reden namelijk teruggestuurd naar China.

Schip vol Tesla's teruggestuurd naar China

We hebben de laatste tijd niet bepaald positief nieuws gehad over het scheepsvervoer van elektrische auto's. Na de rampen met de Felicity Ace bij de Azoren en de Fremantle Highway op de Waddenzee heeft de combinatie EV's en autoschepen immers een nare bijsmaak.

In het geval van de Glovis Caravel hoeven we ons gelukkig geen zorgen te maken over vurige problemen. Toch werd het schip door de Australische autoriteiten doodleuk teruggestuurd naar China, inclusief een waardevolle vracht fonkelnieuwe Tesla's.

Piepklein probleem

De zorgen rond de veiligheid op het autoschip hadden dit keer niets te maken met de brandbaarheid van accu's, maar met veel kleinere boosdoeners. Aan boord van de Glovis Caravel werd namelijk een kolonie van de geelgevlekte stinkwants ontdekt.

Vanwege de potentiële schade die het insect aan de ecosystemen en landbouwgrond Down Under aan kan richten werd het autoschip bevolen om te keren. Pas na een uitgebreide schoonmaakoperatie in Shanghai zal het schip terug mogen keren naar Australië.

Flinke vertraging

Vanwege het ongedierte zit een groot aantal Australische Tesla-kopers zonde auto. Tesla Australia zegt alle mogelijke opties te overwegen om de auto's alsnog bij de wachtende klanten te leveren. Dat kan onder andere inhouden dat er een ander exemplaar aangeleverd zal worden op dezelfde order. Het proces zal echter nog even gaan duren.

"We zijn actief onderzoek aan het doen naar alle mogelijke opties om uw voertuig zo snel mogelijk bij u te krijgen. Dit kan inhouden dat uw order naar een voertuig van de volgende productieserie overgeplaatst wordt. Verdere details zullen de komende week aangeleverd worden."

Elektrisch
  • NL Beeld / DDP