Autodieven actiefst in de winter: zo voorkom je inbraken en diefstal 

In de donkere maanden slaan autodieven het vaakst toe. Minder daglicht en onaangenaam weer zorgen ervoor dat ze ongezien hun gang kunnen gaan. Het is daarom van belang om te zorgen dat je auto zo veilig mogelijk geparkeerd staat. In dit artikel vertellen we je hoe. 

Autodieven actiefst in de winter: zo voorkom je inbraken en diefstal 

In de wintermaanden stijgt het aantal auto-inbraken. November blijkt het populairst: gemiddeld ligt het aantal auto-inbraken in deze maand 20% hoger dan de rest van het jaar. Om te voorkomen dat jouw auto deze winter slachtoffer wordt van inbraak of diefstal, is het dus belangrijk om het onderstaande advies op te volgen.

Parkeer op een goed verlichte plek

Een zichtbare parkeerplek is een must in de wintermaanden. Hier is het namelijk een stuk lastiger om ongezien te werk te gaan voor autodieven. Onder de straatverlichting in een levendige woonwijk of een drukbezochte plek in de stad is ideaal om je auto veilig te parkeren volgens de politie en CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid).

Laat geen kostbare spullen liggen

Vanzelfsprekend, maar misschien wel de belangrijkste tip: kostbare spullen maken jouw auto een extra gewild doelwit voor inbrekers. Ook als je enkel voor korte tijd parkeert is het belangrijk om alles met je mee te nemen.

Losse navigatiesystemen, telefoons en dure brillen kun je dus beter niet verstoppen in een dashboardkastje. Laat het dashboardkastje leeg en open staan als je de auto verlaat. Zo kunnen dieven van buitenaf zien dat er niets te halen valt.

Kies een goed alarmsysteem

De meeste moderne auto’s hebben een ingebouwd alarmsysteem met startonderbreking. Maar ook als je auto deze heeft, kan een aanvullend alarmsysteem een goede aankoop zijn. Bijvoorbeeld een voertuigvolgsysteem, zodat je je auto nog kan tracken als deze gestolen is.

Een goed alarmsysteem is daarnaast een voorwaarde voor een autoverzekering die ook diefstal en inbraak dekt. Heb je dit niet, dan kom je waarschijnlijk niet in aanmerking voor een vergoeding.

Veilig de winter door

Door goed na te denken over waar je parkeert en al je kostbare spullen altijd meeneemt, maak je je auto een minder aantrekkelijk doelwit. Zo verminder je de kans dat criminelen toeslaan bij jouw auto.

Nieuws
  • Unsplash