Rotterdamse Peugeots doelwit voor motorkapdieven 

Kennelijk levert specifiek plaatwerk een hoop op in R'dam: een tiental Peugeots moet het even doen zonder motorkap.

Rotterdamse Peugeots doelwit voor motorkapdieven 

Bij autodiefstal denk je al snel aan dure Duitse wagens vol kostbare infotainmentsystemen die op waardevolle setjes velgen staan. Zelfs het jatten van koplampen van auto's als de Porsche Cayenne is nog wel voor te stellen. In Rotterdam is het dievengilde echter druk bezig met een nogal bizarre handel: motorkappen van moderne Peugeots.

5008

Er heerste de afgelopen week namelijk een ware plaag aan motorkapdieven. Een tiental Peugeots is in die korte periode van z'n klep ontdaan. Daarbij lijkt de voorkeur uit te gaan naar de 5008. In een interview met RTV Rijnmond geeft Nicole Knoop van Möller Autoschade een verklaring voor het fenomeen: "De afgelopen dagen zijn er zeven Peugeots binnengekomen. Bij alle auto's is de motorkap gestolen en dat gaat kinderlijk eenvoudig door een ruitje in te tikken."

Serieuze bedragen

Je zou je kunnen afvragen wat een crimineel moet met een stuk Peugeot, maar er gaan toch echt om serieuze bedragen in om. De gedupeerde eigenaren mogen drie tot vierduizend euro neertellen voor een nieuwe motorkap. Op de zwarte markt kan er dus genoeg verdiend worden aan het doorverkopen van de panelen. Je bent dus gewaarschuwd.

Nieuws
  • Politie Midden-Schieland