Deze Formule 4-coureur is bepaald geen rookie meer

Japanse coureur Hachi Osaka heeft op hoogbejaarde leeftijd een nieuw Formule 4-contract op zak. De oudgediende zal het voor de zevende keer op rij op moeten gaan nemen tegen piepjong racetalent.

Deze Formule 4-coureur is bepaald geen rookie meer

De Formule 4 is voor veel aanstormend racetalent een eerste kennismaking met de autosport. Het is niet voor niets dat de minimumleeftijd voor de klasse op slechts 15 jaar ligt. Nu F1-coureurs al jonger en jonger beginnen is het cruciaal om zo snel mogelijk de sprong te maken vanuit de kartsport.

Tenzij je toevallig Hachiro Osaka heet. De Japanner werd recent aangekondigd als nieuwe coureur voor het Dr. Dry-team in de Japanse Formule 4. Niets bijzonders, zou je denken. Tot je Osaka-san's leeftijd even opzoekt. De beste man is namelijk al 63.

Illustere carrière

Osaka-san maakte al in 2017 zijn debuut in de Japanse F4 met een gedeeltelijk seizoen voor het Zap Speed team. Toen was hij dus al 58. Tot nu toe heeft hij vijf volledige seizoenen en twee gedeeltelijke campagnes achter zijn naam, en een beste finish van 17de.

Tijdens zijn carrière 'streed' hij tegen bekende namen zoals Yuki Tsunoda, Ayumu Iwasa en 'zoontje van' Max Salo. Dit jaar mag hij het dus voor de achtste keer gaan proberen.

Vrouwelijke concurrent

Osaka-san krijgt bij Dr. Dry gezelschap van vrouwelijk talent. TCR Japan coureur Rio Shimono zal namelijk het andere stoeltje gaan bezetten. In 2020 won ze de TCR Japan Saturday Series in de categorie Brons. De 23-jarige racedame zal zich dus moeten gaan bewijzen tegenover de ervaren ijzervreter die Hachiro Osaka is. We wachten met spanning af.

Autosport
  • F1 Feeder Series