Politie Stadskanaal lost stikstofprobleem zelf op

Nederland gaat momenteel gebukt onder de zwaarste stikstofcrisis sinds oktober 2019. De handhavers van de openbare orde realiseren zich dit maar al te goed, en dragen hun steentje aan de oplossing bij. Door een winkeldief te laten lopen in plaats van een auto te sturen bijvoorbeeld.

Halt, politie

Bovenstaand verhaal voltrok zich in het pittoreske Stadskanaal. Of 'StadsKANOAL', zoals de locals plachten te zeggen. Een man ging proletarisch winkelen bij een modezaak, en werd op heterdaad betrapt door het personeel, dat volgens de berichtgeving van RTV Noord de politie inlichtte.

Aan de telefoon kregen ze te horen dat er geen politieauto beschikbaar was, en dat ze de man maar moesten laten lopen. Of hem een paar bakkies koffie en een manicure geven, maar er kwam in ieder geval geen dienstauto langs. Het personeel koos na ampel beraad uiteindelijk maar voor optie één.

Aan de ene kant is het zuur dat een onrendabele winkeldief lekker ongestoord zijn gang kan gaan, terwijl u morgen met 102 km/u bij een trajectcontrole weer genadeloos op de bon gaat. Aan de andere kant is hiermee wel weer wat stikstofuitstoot voorkomen, waardoor duizenden bouwvakkers wellicht niet ontslagen hoeven te worden. We betwijfelen echter of de desbetreffende winkelier dit grote plaatje ziet... In goed Gronings: 'tou eem'!'. Benieuwd of de winkeldief ook in aanmerking komt voor een schadevergoeding, omdat hij een uur van zijn kostbare tijd in de personeelsruimte van een modezaak vast is gehouden...