Alfa Romeo: 'crashtestverhaal is een LEUGEN!'

Uitstel voor een auto van een merk dat grossiert in uitstel? Nee. Klopt echt niets van. Alfa Romeo is super cereal, you guys.

Er is geen gearhead op aarde die niet uitkijkt naar de lancering van de Giulia. Het Alfa Romeo dat ooit bekend stond om brute stuurmachines staat al een eeuwigheid op de back burner bij Fiat Chrysler Automobiles, maar de spinraggen worden nu eindelijk uit de wielkasten geblazen. Tenminste, het wás de bedoeling om rond deze tijd de nieuwe Giulia in de laatste overgebleven Alfa-showrooms te hebben staan. De BMW 3 Serie-sloper (een mening die Alfa-fanboys althans is toegedaan) heeft echter vertraging opgelopen, en Automotive News weet waarom: hij komt bij de bevoegde instanties niet door de crashtests. Zomg. "The Giulia failed to pass internal front, side and rear crash tests, which has resulted in an extensive re-engineering that has added about six months to the midsize sedan's development time", aldus bronnen bij toeleveranciers. Iets dat door de vele Alfa-propagandisten op autofora natuurlijk meteen met de mantel der passie & emotie wordt toegedekt (voorbeeld), maar dit is niets minder dan een blunder van formaat. Meervoudig falen in crashtests met een auto die de gevestigde orde moet pwnen, dan sta je meteen al op achterstand.

Het hele verhaal is alleen ONWAAR, zo meldt Alfa Romeo aan Road&Track. Volgens de Italianen klopt het crashtestverhaal van geen kant, en staat de productiestart van de Giulia QV (510 pk, zelfverklaard 'Ringrecordhouder) gewoon nog gepland voor 31 maart, gevolgd door een dealerbevoorrading eind mei. De reguliere Giulia's met 2.0 benzine- en 2.2 dieselmotoren komen daarna, maar wanneer, dat weet buiten Alfa Romeo nog niemand. Op de autosalon van Genève maken ze wel hun beursdebuut.

Welnu, we hebben dus een hoog aangeschreven automedium dat érg goed is ingevoerd versus de PR-miepjes van Alfa Romeo, dat de laatste jaren louter uitstel en afstel predikte. Als wij ons bescheiden Autobahn-budget voor 2016 er op moesten inzetten, dan ging alles op Automotive News. Maar vooruit, we geven ze het voordeel van de twijfel en wachten rustig 31 maart af, terwijl we die promo nog maar eens afspelen in de hoop dat het Alfa van vroeger ooit zijn verdiende comeback maakt. *maakt Italiaans handgebaar*