Franse boom 'groeit' door auto op plein

Auto's die begroeid zijn met mos en gras heeft iedereen wel eens zien staan en auto's die om een boom heen gekruld liggen, kennen we ook. Een auto waar een boom doorheen groeit zien we niet vaak, of eigenlijk nog nooit. In de Franse plaats Nantes gebeurde het gisteren tot grote hilariteit.

Autoboom

Street art is doorgaans op de muur gespoten door figuren die graffiti maken, of door bekende figuren als Banksy. Er zijn echter ook andere varianten van street art. Neem deze Renault Scénic met een boom als bestuurder. De boom 'groeit' dwars door de auto heen, of is de auto om de boom gegroeid?

Het beeld van de auto met een boom er dwars doorheen leverde gisteren in het Franse Nantes grote hilariteit op. Mensen vroegen zich af hoe de kunstenaars het voor elkaar hadden gekregen om een boom dwars door een auto te krijgen zonder hem om te hakken. Ongetwijfeld is er toch ergens een zaagsnede te vinden, want anders komt het houten gevaarte nooit door het metalen karkas heen. 

De autoboom is een stunt van de Franse straattheatergroep Royal de Luxe. In Nederland waarschijnlijk nog wel het meest bekend van de extreem grote marionetten waarmee ze vorig jaar in Leeuwarden optraden.