Rinus van Kalmthout: “Max Verstappen wel een beetje mijn voorbeeld”

Rinus van Kalmthout maakte gisteren vol trots bekend dat hij in 2020 fulltime Indycar-coureur is. De Nederlander noemt Max Verstappen zijn voorbeeld.

RinusvanKalmthoutpresentatieIndycar.jpeg

Rinus Veekay  heeft veel respect voor Max Verstappen. Tegenover onder andere Autobahn zegt hij: “Ik zie hem wel als voorbeeld. Hij heeft van Nederland een raceland gemaakt en het is best wel speciaal hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen.”

De Indycar kent in Nederland lang niet de populariteit die Formule 1 geniet. De komst van een Nederlander zal een boost geven aan de sport. De Hoofddorper denkt dat er in Nederland veel te winnen is. “Kijk naar de Formule 1, dat viel een beetje weg totdat Max Verstappen kwam. Toen explodeerde het tot leven. Natuurlijk is dat makkelijk om te zeggen, maar ik hoop dat ik met de Indycar hetzelfde kan doen en het hele land achter me kan krijgen."

De starttijden van de Indycar zijn veelal in de avond. “De avondraces zijn in Nederland echt nachtraces, maar de meeste zijn zo vlak na het eten, Nederlandse tijd. Het lijkt me niet vervelend om na het avondeten een potje racen te kijken, ik zou in ieder geval aanschuiven,” zo grapt hij.

De vergelijking met Verstappen zal makkelijk gemaakt worden. Max Verstappen is Nederlands trots in de Formule 1, terwijl ‘de Amerikaanse Formule 1’ nu ook een jonge, talentvolle, Nederlandse coureur rijker is. Rinus vindt het helemaal niet vervelend om vergeleken te worden met Verstappen: “Uiteindelijk ben ik Rinus en ik doe lekker mijn eigen ding.”

De twee gaan respectvol met elkaar om, maar spreken elkaar niet regelmatig. “Ik appte hem nog na zijn geweldige zege in Brazilië, maar ik heb nu nog niets ontvangen. Dat komt wel,” knipoogt de coureur van Ed Carpenter Racing