'Rinus van Kalmthout heeft Indy-contract binnen'

Volgend jaar wordt het nog leuker om Indycar te volgen. De spectaculaire raceklasse uit Amerika krijgt naar alle waarschijnlijkheid weer eens Nederlandse inbreng. Rinus van Kalmthout, die de afgelopen jaren in "the Road to Indy" uitkwam lijkt een contract op zak te hebben.

Rinus van Kalmthout

Het is nog niet bekend wat Rinus van Kalmthout in 2020 gaat besturen. Het management van de Hoofddorper stuurde vandaag een persbericht met een uitnodiging voor de bekendmaking volgende week. 

"Rinus was de afgelopen drie jaar in de Verenigde Staten succesvol in de zogeheten ROAD TO INDY raceseries. In deze reeks kampioenschappen strijden jonge talenten om promotie naar de IndyCar en de Indianapolis 500. IndyCar is de Amerikaanse equivalent van de Formule 1, de Indianapolis 500 is de oudste en één van de beroemdste autoraces ter wereld.

Komende woensdag maakt Rinus bekend met welke unieke kans zijn succes in de Verenigde Staten nu wordt beloond."

Veekay, zoals de Amerikanen hem noemen, reed onlangs twee keer een test voor het team van Ed Carpenter Racing (ECR). Het is niet helemaal denkbeeldig dat dat team de jongeling nu heeft vastgelegd. NBC Sports meldt dat ECR het contract met coureur Spencer Pigot verbrak om Veekay aan te kunnen nemen. De bron voor de informatie vermeldt ook het gerucht dat Nico Hülkenberg ook de overstap naar de VS zal gaan maken. De Duitser heeft dat echter regelmatig uitgesloten. Wat het betrouwbaarheidsgehalte van de informatie is, is echter niet bekend.

UPDATE: Rinus van Kalmthout ontkent de geruchten in alle toonaarden.