Rinus van Kalmthout pakt alle punten op Laguna Seca

De laatste race van het Indy Lights seizoen bracht het veld naar Laguna Seca met zijn legendarische Corkscrew. Rinus van Kalmthout had een goed weekend, pakte de pole position voor beide races en sloot ze ook allebei als eerste af.
Rinus van Kalmthout

Twee extra overwinningen voor Rinus van Kalmthout dit weekend in het Californische Laguna Seca. De jonge Hoofddorper won in de Indy Lights zowel op zaterdag als op zondag zijn race. De afgetekende overwinningen konden echter niet voorkomen dat Oliver Askew er met het kampioenschap vandoor ging.

De 22-jarige Amerikaan had in het eindklassement -met 486 punten- een voorsprong van 21 punten op het aantal van de 19-jarige Rinus van Kalmthout. Van de achttien races in het seizoen won Rinus er zes, maar dat was helaas net niet genoeg om Askew van de troon te stoten.

Rinus Veekay mocht onlangs in een Indycar van het team van Ed Carpenter Racing testen. De Indy Lights zijn voor Indycar wat de Formule 2 voor F1 is: de opstapklasse. Het is voor Rinus, die vorig jaar kampioen werd in het Pro Mazda Championship, nu zaak om een stoeltje bij een van de Indycar-teams te regelen, want zoals hij het zelf op zijn sociale media zegt, is hij 'Ready to take on IndyCar'.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2803506f441', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });