Vreugde! BMW legt 600 pk sterke V12 in de 7 Serie

Een M7 zal er niet komen onder het huidige regime, maar dankzij de M760Li xDrive staat er iets dat dicht in de buurt komt.

Aan de onderkant van het spectrum is BMW de laatste tijd zoveel aan het friemelen met driecilinders, stekkers en geriatriecontainers dat we bijna zouden vergeten dat men in Beieren ooit dikke twaalfcilinders fabriceerde. Bijna. Want BMW wierp zojuist een machtige 6.6 V12 met dubbele turbo, 600 pk en 800 Nm koppel in de verlengde 7 Serie.

Hij wordt verscheept onder de noemer M760Li xDrive. Altijd met AWD, want louter achterwielaandrijving is geen optie. Iets met té veel vermogen. Een achttraps Steptronic Sportautomaat verricht het schakelwerk. Niet dat zo'n vlaggenschip ervoor bedoelt is, maar wie proletarisch is ingesteld krijgt hem in 3,9 seconden op de 100 km/u. De teller stopt bij een lachwekkend lage 250 km/u, want wie harder wil moet eerst het Driver’s Package aanvinken. Stukje geldklopperij naar de mensen toe, maar wel met een begrenzer die pas bij 305 km/u ingrijpt. 

Discretie zonder meerprijs

Wie wel alle Teutoonse pk's wil, maar geen warme gevoelens krijgt bij de M-velgen, de M sportuitlaat, het M Aerodynamica-pakket en blauwe remklauwen kan hem in een Excellence-tenue bestellen. Zonder schreeuwbumpers en met discreet vormgegeven velgen. Ook de uitlaat maakt een softer geluid en binnenin is het M stuur vervangen voor een statig exemplaar met hout.

Wat dit stukje uiterst verfijnd V12-plezier in Nederland gaat kosten is nog niet bekend.