Nederlandse theatergroep wil je auto ritueel gaan opofferen

Zoek je een zeer creatieve manier om van je oude vierwieler af te komen? Theatergroep De Warme Winkel biedt uitkomst. Komende zomer gaat het gezelschap van start met het ritueel slachten van 35 auto's. De groep is druk op zoek naar donateurs die graag de dood van hun heilige koe willen bijwonen.

Nederlandse theatergroep wil je auto ritueel gaan opofferen

Van je oude auto afkomen is meestal weinig meer dan een formaliteit. Je ruilt hem immers eenvoudig in bij een dealer of autobedrijf, of je brengt het arme ding gewoon naar de sloop als hij zijn beste tijd echt gehad heeft.

Dat is allemaal maar hopeloos saai en vervelend. Althans, dat is de lezing van het 'eigenzinnige theatergezelschap' De Warme Winkel. De groep biedt namelijk zowel op cultureel als vermakelijk vlak veel interessanter alternatief.

Auto-offer

De Warme Winkel bied aan maar liefs 35 autobezitters namelijk de mogelijkheid om hun trouwe vierwieler ritueel te laten opofferen. In samenwerking met "multidimensionale eclectische muziekcollectief" Touki Delphine een vertolking van Igor Stravinsky's balletstuk Le sacre du printemps.

In het stuk wordt normaliter een vrouw geofferd, maar de theatergroep heeft dat personage omgebogen naar een auto en 'alles waar de auto voor staat'. Wat dat dan ook wezen mag.

En dat dus 35 avonden op rij in het Amsterdamse Bostheater.

"Eregasten"

Het concept van de voorstelling is dus....uh, duidelijk(?), maar De Warme Winkel mist nog een cruciaal element: auto's. De theatergroep roept alle andere paarse broeken en hoornen monturen daarom op om hun wagen te doneren.

In ruil voor dat offer krijg je gratis toegang voor jezelf en maar liefst twintig vrienden en familieleden. Zo kun je samen met 1.380 anderen op de meest bizarre manier afscheid nemen van je oude Citroën Saxo. Bovendien mag je maar liefst twee theaterseizoenen op komen draven als 'eregast' van het collectief.

Vrienden maken of....

Zoek je dus een goedkope, maar ronduit bizarre manier om van je auto af te komen, en toevallig wat nieuwe, extreem vreemde vrienden willen maken, dan kun je hier contact opnemen met De Warme Winkel.

We kunnen helaas niet garanderen dat je gezellig avondje uit niet uitloopt op een levenslang lidmaatschap van een esoterische anti-auto sekte. De twee jaar lange 'eregast' periode zou daar immers zomaar de opmaat naar kunnen zijn. We kijken al uit naar de Netflix-documentaire over een paar jaar.

Achtergrond
  • NL Beeld / Proshots