Kom uit je winterdip: Essen Motorshow

Goed nieuws voor iedereen die terugverlangt naar een zomer vol bruisende autoshows: de Essen Motorshow staat weer voor de deur. De plek om je stikstofdepressie te compenseren met de nieuwste pk-bommen van onder andere Brabus en RUF.

Essen Motorshow

De SEMA-show in Los Angeles van een paar weken terug heeft ons geleerd dat tuning nog steeds alive and kicking is. Zeker als je een nieuwe Toyota Supra hebt aangeschaft. Wij snappen dit, want er is geen betere middelvinger naar de 100 km/u-betutteling dan een lading extra pk's onder je motorkap lepelen.

Gelukkig hoef je niet helemaal naar Los Angeles af te reizen, want elk jaar wordt één van de beste tuningshows gewoon om de hoek gehouden in Essen. Op een uurtje rijden van de grens toveren de beste Europese veredelaars en de meest getalenteerde schuurknutselaars het beursgebouw van de Duitse stad om in Paul Walkers natte droom.

Check de laatste trends, zie de meest extreme auto's, pak een Duitse pilsje aan de bar en snuif wat verbrand rubber op in de Motorsport Arena. Niet zo'n fan van gepimpte middenklassers? Geen probleem! In de hallen zijn ook genoeg raceauto's, klassiekers en supercars te vinden om iedere petrolhead van zijn beginnende winterdip af te helpen. Oh, en dit...