Elon Musk: al 200.000 reserveringen voor bizarre Cybertruck

De vorige week onthulde Tesla Cybertruck is met recht iets dat je nog nooit eerder hebt gezien, en we moeten zeggen: kudos voor Elon c.s. dat ze weer eens buiten de gebaande paden wandelen. Het ding slaat bovendien aan, want de baas zegt al 200k reserveringen te hebben.

Tesla Cybertruck

Het is de standaard M.O. geworden van Musk: eerst een nieuwe auto onthullen op een spectaculair event, en deze de dagen erna op twitter verder uitmelken door te braggen met de reserveringsaantallen. Dit gaat met de Cybertruck dus net zo. De pickup-zoals-u-er-nog-nooit-een-zag zit ondertussen al op 200.000 reserveringen, aldus een bondige Elon op Twitter. Potentiële klanten moeten hiervoor de bescheiden som van €100/$100 neertellen, de productie 'nadert' vermoedelijk eind 2021 (die van de tri-motor een jaar later). Dus da's toch mooi $20 miljoen die Musk gedurende een paar jaar voorgefinancierd krijgt.

Een voordeel van nu al reserveren is niet alleen dat u een van de eerste eigenaren bent, maar als u 'full self driving' op de site aanvinkt, betaalt u er de huidige prijs voor ($6.400). Naarmate de functionaliteit uitgebreid wordt, stijgt de prijs van deze optie, zo heeft Musk al meermalen duidelijk laten weten.

Verdeling

De Cybertruck wordt in drie varianten geleverd, toen het aantal bestellingen op 146 duizend lag, was de verdeling: '42% dual motor, 41% tri motor, en 17% single motor'. Tesla heeft nog een jaar of twee om het glas van de ramen wat harder te maken.

Tot slot komen we nog even terug op de opmerking 'iets dat je nog nooit eerder hebt gezien'. Dat is misschien nit helemaal waar, want de eerste plagiaat-beschuldiging is al binnen. We kenden onderstaand design nog niet, maar we werden er via twitter op gewezen dat de Cybertruck flinke gelijkenissen vertoont met dit concept uit 1978. Wellicht dat Elon dus wat inspiratie heeft opgedaan in zijn retro-fap cave:

Het was wel duidelijk dat de Cybertruck een grote hommage is aan zowel Blade Runner (1982) als het wigvormige tijdperk, waarin de meest bizarre hoekige creaties de revue passeerden. Daarnaast: wie op de allereerste PlayStation Tomb Raider heeft gespeeld ziet eveneens treffende gelijkenissen...met Lara Croft.