VIDEO | NASCAR-coureur wint door rivalen eruit te crashen

Bijzondere beelden uit NASCAR: Austin Dillon wint zijn eerste race dit jaar, maar wel op controversiële wijze. De Amerikaan schakelde namelijk zijn directe concurrenten uit in de laatste fase van de race.

NASCAR-coureur Austin Dillon bij de race op Richmond

NASCAR streek zondag neer op de Richmond Raceway voor een race van 400 rondes lang. Het merendeel van de race verliep zonder al te veel interessants, maar in de laatste fase ging het mis. Austin Dillon ging de strijd aan met rivalen Joey Logano en Denny Hamlin. Bij het ingaan van de laatste ronde lag Logano op kop, maar dat zou niet lang duren. Dillon remde laat, zette de voorkant van zijn auto tegen de achterkant van Logano, en draaide hem helemaal rond. Hamlin probeerde de andere twee nog in te halen, maar Dillon liet zijn auto wijd gaan en dwong Hamlin tegen de muur.

Dillon zelf had een redelijk coulante reactie toen hem na de race werd gevraagd of dit nou eerlijk was. “Ik weet het niet. Ik had het gevoel dat ik het er gewoon op moest wagen. Ik gaf hem een crash, dat doe ik liever ook niet, maar soms is het gewoon nodig. Ik heb er een hekel aan, maar ik moest dit doen.”

“We doen alles wat nodig is”, vervolgt Dillon. “We geven nooit op. Ik kan de mensen van dit team niet genoeg bedanken. Tja, soms moet je gewoon doen wat nodig is.”

Een onderzoek na de race veranderde niets meer aan de uitslag. De wedstrijdleiding bepaalde dat de actie volledig legaal was en dus blijft de overwinning van Dillon staan. Daarmee plaatst hij zich ook voor de play-offs, het naseizoen waarbij NASCAR bepaalt wie de kampioen is.

De overwinning van Dillon is pas zijn vijfde in NASCAR, ook al rijdt hij al sinds 2014 als vaste coureur in de competitie. Zijn laatste overwinning was in 2022, 85 races geleden. Momenteel staat Dillon 26e in het kampioenschap.

Bekijk hieronder de video van Dillon’s actie in de laatste ronde.