Renault introduceerde de batterijhuur met de Twizy, en trok dit later door naar de Zoe. Het uitgangspunt was dat de aanschafprijs een klap verlaagd werd, en de klant vervolgens een programma kon kiezen dat bij hem paste: bij verschillende kilometrages hoorden uiteraard verschillende huurprijzen.
Deze aanpak was vrij uniek: bij ons weten is er geen andere fabrikant die het accupack te huur aanbiedt, in plaats van het bij de koopprijs in te begrijpen. Renault zegt van dit systeem af te stappen dankzij een gestegen restwaarde. Na 3 jaar en 58.000 km blijft er 42% van de nieuwprijs over, aldus de bonentellers op het Parijse HQ. Update: de perswoordvoerster van Renault Nederland geeft na vragen van Autobahn aan dat het hier om een maatregel gaat die specifiek voor de Britse markt is ingevoerd. In de rest van Europa, dus ook Nederland, blijft huur een optie.
De nieuwste Zoe heeft een 52 kWh-batterij, die in een dergelijk compact autootje voor een nette range zorgt. Daarnaast houden de Fransen de mogelijkheid open om in de nabije toekomst een spirituele opvolger van de Clio RS te maken, op basis van de Zoe. Mensen die wel eens in Amsterdam komen (of er wonen) kennen de auto bovendien van de Fetch-deeldienst.