Musk: hierdoor gingen 'onverwoestbare' Cybertruck-ramen aan diggelen

Een product dat tijdens een grote onthulling niet doet wat het moet doen, dat is altijd vervelend. Maar Elon Musk ging er nog vrij goed mee om toen het glas van de Cybertruck niet bestand bleek tegen een grote stalen kogel. Nu legt hij uit waarom het faalde.

Cbrtrck

Het is altijd een spannend moment, wanneer je een nieuw product op een groot evenement presenteert, en de hele wereld meekijkt. Dat zo'n presentatie niet altijd vlekkeloos verloopt bewezen onder andere Bill Gates (Blue Screen of Death in Windows 95), Steve Jobs (falende WiFi in de iPhone 4), Volvo tijdens een S60-demo, en nu ook Elon Tusk..eeeh, Musk. 

Tijdens de presentatie van de Cybertruck (200k bestellingen, a mattie) was het de bedoeling het publiek kennis te laten maken met diens onverwoestbaarheid. Zowel de carrosserie van 'cold rolled 30X steel' als de ultrasterke ruiten zijn USP's van de hoekige elektrische pickup. Het probleem was alleen dat Musk zijn designer Franz von Holzhausen eerst met een flinke voorhamer op de linker deurpanelen liet slaan, en vervolgens de stalen ballen op de ramen liet gooien (video). Bij de eerste actie werd volgens Musk de basis van het glas verbrijzeld, waardoor het geen stabiliteit meer had. Les voor de volgende keer: eerst met ballen je eigen glazen ingooien, en dan met voorhamers slaan.

Blijft alleen nog de vraag staan waarom de achterste ruit dan ook kapot ging. Welnu: daar zit kennelijk ander, zwakker glas in, dan in de voorportieren. Wel handig om te weten, als je onverhoopt met je Cybertruck in het water geraakt.