Max Verstappen: 'door mijn overwinningen twijfelt Honda niet meer'

Honda kondigde gisteren aan in ieder geval tot 2021 motorleverancier van Red Bull Racing en Toro Rosso te blijven. Dat betekent dat ze overstappen naar de nieuwe spelregels. Honda heeft lang getwijfeld aan de zin van Formule 1, maar door de overwinningen van Max Verstappen zijn ze overtuigd.

Max Verstappen

De drie overwinningen die Max Verstappen (tot nu toe) in seizoen 2019 behaalde moeten Honda hebben geholpen om in de Formule 1 te blijven. Het Japanse merk twijfelde er lang over of het wel zin had om mee te doen onder de nieuwe regels die in 2021 ingaan. Het betekent weer een grotendeels nieuwe motor ontwikkelen, en als het geen overwinningen oplevert heeft dat weinig zin.

Maar het leverde dit jaar wél overwinningen op, voor het eerst in 13 jaar won een door Honda aangedreven auto een Grand Prix. Daarnaast behaalde het merk dit jaar ook zijn eerste 1, 2 op het podium in Brazilië en mocht het met Max Verstappen ook zijn eerste pole positions in het V6-turbo-tijdperk optekenen.

Tegen Motorsport zei Max Verstappen gisteren: "Of course victories and podiums helped this year, for them to have the confidence and motivation to go further. Because if you don't do that you're really struggling and at one point a manufacturer will say 'What's the point of being in Formula 1?'."

De Limburger gaf verder aan dat hij zich nooit zorgen heeft gemaakt, omdat hij wist dat Honda in 2020 sowieso al zou blijven. Dan is de stap naar 2021 niet zo heel erg groot. Hij voegde toe dat hij wel weet dat Honda met een kleiner budget mee wil doen. Ook dat is niet zorgwekkend, want het team heeft volgens Verstappen dit jaar al enorme stappen gemaakt.