Chinees bedrijf maakt bizarre mix tussen Cybertruck en drone

Het Chinese bedrijf Xpeng heeft een bijzondere nieuwe auto ontwikkeld. Het lijkt vooral op een Cybertruck die ook een drone erbij heeft.

De mix tussen een Cybertruck en een drone

Heb je je ooit afgevraagd hoe een Tesla Cybertruck er uit zou zien als hij gemengd zou worden met een Volkswagen bus, zes wielen zou hebben en ook nog eens een helikopter erin verwerkt zou hebben? Nee? Nou, het Chinese bedrijf Xpeng wel!

Het resultaat is de Aeroht Land Aircraft Carrier. In de basis is het een elektrische auto met zes wielen, maar er ligt ook een verbrandingsmotor in om de elektrische systemen op te laden. Volgens Xpeng zou de elektrische motor zes keer opgeladen kunnen worden door de verbrandingsmotor. Daardoor zou de auto een bereik moeten hebben van ongeveer 1000 kilometer.

Het design is vrij duidelijk geïnspireerd door de Cybertruck van Tesla en andere elektrische auto’s die we de afgelopen tijd hebben gezien. De Land Aircraft Carrier heeft ook aansturing naar alle zes de wielen om zo extra stabiliteit te geven. Over de specificaties, zoals gewicht en vermogen, is nog niet heel veel meer bekend.

Goed, dat is allemaal leuk en aardig, maar ook niet super uniek. Los van het feit dat de auto zes wielen heeft - om nog onduidelijke redenen - kun je dit ook allemaal terugvinden in de nieuwe elektrische Volkswagen bus. Maar het unieke deel komt in de achterkant van de auto.

Het dak van de achterkant kan namelijk open en dan komt er een heuse drone uit. En dan niet zo’n klein speeltje als je bij de InterToys kan kopen, maar een volwaardige vliegmachine met twee stoelen en een volledige cockpit. De drone kan zelfstandig vliegen binnen het bereik van de auto, of je kan hem zelf handmatig besturen vanuit de cockpit.

De Land Aircraft Carrier - laten we hopen dat hij nog een betere naam krijgt - gaat volgend jaar in productie met een proefreeks van 10.000 exemplaren. De verkoop start in 2026 voor ongeveer €250.000.