Amsterdam verhoogt prijs parkeervergunningen tot 60%

Het eind van het jaar nadert en dat betekent dat de tijd van de prijsverhogingen weer nadert. De gemeente Amsterdam vat de koe bij de hoorns en neemt de gelegenheid te baat om wat nieuwe prijsverhogingen door te voeren. De autohaters verhogen de vergunningsprijzen tot wel zestig procent.

Parkeren Amsterdam

Wie in Amsterdam woont is sowieso niet goed bij zijn hoofd, maar wie er ook nog een auto heeft moet wel helemaal getikt zijn. Niet alleen is het onmogelijk om met de auto door de hoofdstad te rijden, het is ook nog eens verschrikkelijk om het apparaat ergens te kunnen parkeren. Voor bewoners komt daar een extra straf bij: de vergunning. Die kost geld en is uiteraard jaarlijks duurder.

Voor 2020 wil de gemeente Amsterdam een indexatie van 5% doorvoeren (kunstmatige inflatie), maar wie in bepaalde wijken woont krijgt nog meer voor de kiezen. Op de een of andere manier heeft de gemeente ooit bedacht dat het slim was om niet overal hetzelfde voor een parkeervergunning te vragen. Maar dat beleid wordt nu veranderd en dat betekent dat ze de prijzen van vergunningen gaan harmoniseren.

In de Riverinbuurt worden de bewoners daarom getroffen door prijsverhoging van 60%. Want ze gaan hetzelfde betalen als nu al in Bos en Lommer, De Baarsjes en in Oost gebeurt. Dat betekent een toename van €9,50 per maand voor die bewoners.

Gefeliciteerd met Femke en Sharon, Amsterdammers!