Giedo van der Garde maakt kans op F1-stoeltje

Na de rechtbankfittie met Sauber leek Giedo's rol in de Formule 1 uitgespeeld, maar nu kan Van der Garde zich misschien toch nog klaarmaken voor een terugkeer in een F1-auto.

Giedo van der Gardo zou samen met crashkoning Maldonado strijden voor een positie als testcoureur bij Pirelli. Dé kans om weer in Formule 1-auto's te rijden en betrokken te blijven bij het circus van de koningsklasse van de autosport.

De bandenleverancier heeft meer testmogelijkheden gekregen van de FIA. Een deel van de tests worden uitgevoerd door rijders van de teams, maar de rubberspecialist wil ook een eigen testcoureur gebruiken om consequente tijden te noteren en blijkbaar staat Giedo op de shortlist.

Van der Garde zou vorig jaar bij Sauber gaan racen, maar daar stak het team op het laatste moment een stokje voor. Ondanks dat de Nederlander een contract had met de renstal werd hij gepasseerd voor rijders met meer sponsorgeld. Het resulteerde in een rechtszaak waarbij Giedo in het gelijk werd gesteld. Een F1-stoeltje kreeg hij niet, maar hij mocht wel een zak geld mee naar huis nemen. Het racen is hij nog niet verleerd, want dit jaar rijdt hij langeafstandsraces in de LMP2-klasse.

Voordat Giedo weer in een F1-auto kan klimmen moet hij dus nog wel even Pastor Maldonado verslaan.  De Venezolaan die bekend staat om zijn uitstekende crashes verloor afgelopen winter zijn plekje bij Lotus (nu Renault). Mocht het niet lukken, dan kan hij altijd nog proberen de plek af te dwingen via een rechtszaak. Dat moet toch een keer lukken.