Jeremy Clarkson: blij dat ik weg ben bij Top Gear

Professioneel petrofiel Jeremy Clarkson is blij dat hij weg is bij Top Gear voordat het 'vermoeiend en saai' werd. En er was nog iets met een paard.

Het ontslag an Jeremy bij het best bekeken autoprogramma van de wereld kwam hem eigenlijk wel goed uit. Achteraf gezien is Clarkson blij dat hij weg is bij de show. "Om eerlijk te zijn denk ik dat de show saai en vermoeiend was geworden als we bij de BBC waren gebleven", zo legt hij uit. "Destijds was het tragisch, maar nu zijn we gedwongen onszelf opnieuw uit te vinden."

Jezza heeft ook nog wat opvallende voordelen gevonden aan zijn nieuwe werkgever. "We zijn nu online waar je alles kan doen, zoals een paard neuken. Het forceerde ons om daadwerkelijk te concentreren en opnieuw te beginnen. Als we nu terugkijken op het verliezen van Top Gear was het eigenlijk een fantastische gebeurtenis." We waarderen z'n state of mind. Of het coïteren van een ros echter een rol speelt bij zijn nieuwe show, is niet bekend.

De nieuwe show bij Amazon heeft nog steeds geen naam. De heren schijnen nog een week te hebben om met een fatsoenlijke titel te komen. "We doen elk jaar een kerstspecial en we gaan dat binnenkort filmen. Dus we moeten voor die tijd een naam hebben en die registreren", legt de autoshowveteraan uit. "Het zal uiteindelijk wel Dingleberries gaan heten ofzo." Via zijn twitteraccount ontdekken we in ieder geval dat het komende seizoen van de show onder meer een duel tussen een Ford Mustang en een Focus RS bevat.

Ondertussen staat het debuut van de opgefriste Top Gear onder leiding van gearheadginger Chris Evans voor de deur. Met een tweede trailer worden we nog wat opgewarmd voor de show. Hierin maakt Evans onder meer een rit in een klassieke en miljoenen kostende Ferrari 250GT TdF, die ongetwijfeld gecombineerd wordt met een review van de moderne Ferrari F12tdf.