Tesla wil meer geld voor sneller optrekkende Model 3

Elektrische auto's kunnen extreem snel optrekken. Nadeel is alleen dat tuning moeilijk is. Elon Musk heeft de oplossing bedacht door zelf tuning aan te gaan bieden. Want waarom zou je alle upgrades gratis uitdelen? Voor $2.000 kunnen Tesla's Model 3 straks nog sneller optrekken.

Tesla Model 3

Wie een BMW of Mercedes koopt, kan daarmee naar respectievelijk AC Schnitzer of Brabus rijden om hem een beetje bij te laten kietelen. Naast koolstofvezelonderdelen leveren die bedrijven immers ook nieuwe chips voor de computers van de verbrandingsmotoren. In het geval van Tesla's bestaat zo ongeveer de hele auto uit een computer, wat het lastiger maakt om eraan te knutselen.

Tuners hielden het daarom tot nu toe bij wat uiterlijk vertoon en nieuwe wielen voor de Model 3. Reden voor Elon Musk om zelf zijn klanten nog wat verder uit te knijpen. Want zijn softwaredevelopers verzinnen nog steeds verbeteringen voor de wagens uit Fremont. Tot nu toe werden de updates steeds gratis verzonden, maar van de week zagen bezitters van de Model 3 Dual Motor Long Range ineens iets nieuws op hun dashboard.

Tesla blijkt een update te hebben bedacht die $2.000 kost. Wie dat bedrag aftikt kan sneller optrekken. Waar een gewone Tesla Model 3 Dual Motor Long Range in 4,4 seconden naar de 96 kilometer per uur (60 mijl per uur) snelt, kan de versie met de upgrade dat in 3,9 seconden. Het lijkt een zinloze toevoeging, maar dat is tuning meestal. Het gaat om het verhaal. Overigens is dat nog steeds niet helemaal geniaal, want de Tesla Model 3 Performance doet het in 3,2 seconden.