Automobilist crasht, graait kentekenplaten mee, en vlucht

Een Rotterdammer heeft vannacht aan de Prins Alexanderlaan zijn Audi flink beschadigd. De man nam de bocht te hard, en reed vol in een lantaarnpaal. Wat hij daarna deed, was even opmerkelijk als onlogisch.

Auw-di

Een Audi-rijder die vannacht in Rotterdam hardhandig een lantaarnpaal kuste (grapjes over ondersturende Audi's graag hier), besloot niet te wachten tot de politie ter plaatse was. Hij poetste de plaat, maar nam nog wel snel even zijn kentekenplaten mee. Dan ben je een lul, maar wel een slimme, zou je zeggen. Dat zou het geval zijn geweest áls hij met de auto weg kon komen, maar deze zat dermate 'rings deep' in de lantaarnpaal dat de man zijn Audi moest laten staan en te voet verder ging (gebeurt vaker). Hij heeft kennelijk nog nooit van zoiets als een VIN-nummer gehoord.

Borreltje tegen de schrik

Het vermoeden rijst dat er alcohol in het spel was, maar in dat geval had het volstaan om gewoon de benen te nemen. Waarom de kentekens werden meegenomen is ons een raadsel. Volgens wijkagent Maas (heel toepasselijke naam) staat de auto niet als gestolen geregistreerd. We gokken dat hij vandaag een bezoekje brengt aan de bestuurder, die ongetwijfeld """in paniek raakte, en na thuiskomst een paar borrels/nakkies nam tegen de schrik""". Het is niet bekend of er misschien nog wat stapels cash in de Audi waren achtergebleven.