U moet minder rijden zodat de EU lege limousines kan laten rondrijden

Het is stikstof- en klimaatcrisis in Nederland en Europa en daarvoor moet u, smerige burger, bloeden. Uiteraard hoeven de plucheplakkers in Den Haag, maar vooral in Brussel en Straatsburg daar niet aan te doen. Er rijden meer dan honderd limousines leeg op en neer tussen Brussel en Straatsburg.

Frans Timmermans

De Europese Unie is ooit begonnen als een goed idee, maar zoals altijd corrumpeert de macht. De volksvertegenwoordigers vertegenwoordigen vooral zichzelf en hebben schijt aan het volk. Duitse onderzoeksjournalisten ontdekten dat de maandelijkse verhuizing tussen de Europese """hoofdsteden""" Brussel en Straatsburg nog belachelijker is dan hij er op het eerste oog uitziet.

De politici hebben 120 limousines tot hun beschikking om tussen de twee plaatsen te rijden. Op zich al niet al te milieuvriendelijk, aangezien videoconferencen ook prima kan, maar het wordt nog belachelijker: de wagens rijden zonder europarlementariërs op en neer. De dames en heren van de ivoren toren nemen liever de trein of het vliegtuig, met als gevolg dat er lege auto's (éénhonderentwintig in getal) de 450 kilometer -enkele reis- afgeleggen.

Uiteraard heeft de EU weer een of andere communicatietrut (M/V) weten te vinden die het geheel goedpraat: "Ze zegt dat het “in het belang van goed financieel beheer” niet raadzaam is om wagens in Straatsburg te stationeren." Nee, tuthola, jullie moeten kappen met die hele poppenkast in dat Franse dorp.

Frans Timmermans gaat het natuurlijk allemaal voor ons oplossen als klimaatpaus in de EU Commissie. Maar eerst mag u meer BPM en accijnzen gaan betalen om Mark Rutte, Greta Thunberg, en het klimaatakkoord helemaal stikstof-proof te maken.