Kijk, een Fiat waar u graag in gezien wordt

De Abarth 595, oftewel de Fiat 500 waarin je wel gezien wil worden, krijgt een update met meer vermogen en een opgefrist uiterlijk.

Een jaar geleden onderging de Fiat 500 een facelift, nu is het de beurt aan het sterkere broertje uit de Abarth-familie. De Abarth 595 heeft vanaf nu ook de uiterlijke kenmerken van de opgefriste stadsauto, iets dat het beste is te zien aan de achterlichten met het stuk body in het midden. Daaronder prijken de opvallende diffuser en de vier kleine uitlaten. Rollen doet de stadsbom op nieuwe 17 inch velgen die volgens Abarth (Italiaanse rekenmethode-alert) zeven procent lichter zijn dan hun voorgangers.

De 1,4 liter T-jet motor heeft ook een kleine opknapper gehad en levert nu meer power bij je stoplichtsprintjes. De standaard 595 en de 595 Turismo krijgen er vijf pk bij, waardoor ze respectievelijk op 145 en 165 pk uitkomen. Het sterkste straatschoffie, de 595 Competizione deelt niet mee in de pk-winst en blijft op zijn oude 180 pk steken. Daar houdt het technische geneuzel nog niet op, want een mechanisch limited slip-differential maakt zijn debuut op de auto. Daarnaast beschikken de Turismo en Competizione standaard over Koni dempers voor een betere wegligging. Vanaf volgende maand is 'ie te bestellen.