Ferrari du jour. Testarossa met een F40-complex

Binnenkort onder de hamer voor patsers die hun gebrek aan smaak denken te compenseren met hun gevulde bankrekening: een incestcreatie van een Ferrari Testarossa en een Ferrari F40.

Dit stukje oogbalverkrachting staat bekend als de 1988 Ferrari Testarossa Koenig Competition Evoluzione II. In de jaren 80 liet de eigenaar de body door tuner Koenig ombouwen tot deze F40 rip-off. Al de extra luchthappers aan de achterzijde zorgen voor extra zuurstof voor de motor. De plat liggende V12 is opgevoerd tot een indrukwekkende 800 pk. Best knap als je bedenkt dat een standaard Testarossa niet verder komt dan 396 pk. Hopelijk gaat de Koenigs hierdoor zo hard dat mensen je niet eens zien.

Het interieur is een Red Room of Pain to the Eyes met rood leer overal waar je kijkt. In combinatie met de rode gordels en rode wijzerplaten in het dashboard kunnen we de kleurstelling op zijn best consequent noemen.

In 1996 kwam de auto in handen van een Nederlander. In plaats van de wereld een plezier te doen en de Ferrari op de bodem van het IJsselmeer te parkeren, bracht hij hem terug naar Koenig. Daar werd het uiterlijk aangepast naar de huidige situatie, waarbij er ontwerpdetails van de 512M zijn meegenomen.

Wonderbaarlijk genoeg was er nog een visueel beperkte landgenoot die deze creatie wel kon waarderen, want in 1999 nam een andere Nederlander het eigendom over. Pas in 2014 volgde de glorieuze dag dat dit rode monster ons land verliet.

Veilingshuis Silverstone Auctions gaat dit stukje wansmaak met een Ferrari-logo op 20 mei veilen. De verwachte opbrengst ligt tussen de 115.000 en 130.000 Britse pond (145.000 - 165.000 euro). Ambitieus, maar er zal ongetwijfeld een gouden ketting dragende patserboy met pornoblonde vriendin in panterprintkleding zijn die hierin zijn droomauto ziet. Zolang hij maar niet in Nederland woont.