Koop dan. BMW M5 Touring (E61) met weinig kilometers

Als het gaat om auto's waar iedereen hebberig van wordt, dan gooit de BMW M5 altijd hoge ogen. Voegen we een V10 en Touring toe aan de lijst met 'opties', dan spitst waarschijnlijk iedereen zijn oren. Nu wil het geval dat er een M5 Touring te koop staat in Nederland. Enige nadeel: hij is wit.

BMW M5

Het is bijna weekend, en dat betekent dat het tijd is om de occasions van de markt weer eens te bekijken. Nu heel Nederland een elektrische Tesla Model 3 voor gratis rijdt, is er genoeg geld over om als tweede auto een fijne benzineslurpertje aan te schaffen. Een BMW M140i bijvoorbeeld, of een Golf GTI, gewoon voor erbij. Beter nog: bel Douwe Leitner van Auto Leitner en ga een stukje rijden in zijn BMW E61 M5 Touring uit 2007.

De enige M5 die er ook af fabriek in Touring is geweest en ook de enige die de waanzinnige V10 meekreeg. Want wie had er in de jaren '00 van Greta Thunberg gehoord?

Deze M5 Touring is van buiten wit, en van binnen ook. Daar moet u van houden, maar het blijft een lekkere machine. Leitner schermt met een lekker lagen kilometerstand van 52.525 km. Heerlijk. Al vraag je je af welke idioot zo'n mooie machine koopt en er vervolgens in vergeet te rijden.

Voor €47.500,00 mag hij mee naar huis. Veel geld, maar dit is dan ook een showstopper.