Kist met Carlos Ghosn erin was te groot voor Japanse scanners

Het ontsnappingsverhaal van Carlos Ghosn (alias Carlos Gone) hangt niet alleen van heldenstreken aan elkaar. Naast de briljante trucs zitten er ook een paar enorm FACEPALM-elementen in. Neem de flight case die voor de ontsnapping werd gebruikt: die was zo groot dat de douane hem niet kon checken.

Carlos GHOSN

De ontsnapping, nu een week geleden, van Carlos Ghosn uit Japan is een verhaal dat nog een lange staart gaat krijgen. Niet alleen vanwege de onttrekking aan het recht door een top-CEO 1% zonnekoning, maar ook vanwege de details die beetje bij beetje naar buiten komen.

Eerst was het verhaal van de ontsnapping in de muziekinstrumentenkist al hilarisch. Maar dan rijst nog steeds de vraag hoe het kan dat ze de gevallen CEO niet zagen zitten bij de bagagescan. Heel simpel: hij ging niet door de scanner. De flightcase was duidelijk zodanig gekozen dat de douaniers hem niet konden controleren en kennelijk ook niet op de gedachte kwamen om hem open te maken. Ergens onderin lag immers Carlos, die ademde door gaten die in de bodem waren geboord.

Ook de manier waarop hij uit het huis kwam is belachelijk. Nissan had beveiligers voor het huis gezet, maar kennelijk was het contract niet verlengd. Dus de bewaking voor het pand was weg, en Ghosn zag zijn kans schoon om weg te lopen.

INSTANT UPDATE:
Het wordt nog gekker. Waarschijnlijk heeft Ghosn gewoon het openbaar vervoer gepakt om bij het vliegveld te komen. Hij pakte de Shinkansen kogeltrein om van Tokio naar Osaka te reizen.