Elektrische auto's: Here's Sony

Consumentenelektronicabeurs CES is de laatste jaren veranderd in een plaats waar ook de auto-industrie zich toont. Denk aan de Porsche GT2 RS die twee geleden ineens in Las Vegas stond. Nu is het andersom: Sony toont plotseling een elektrische auto op de CES, de VISION-S.

Sony VISION-S

Japanse elektronicagigant Sony heeft zich nu ook op de automarkt gestort. Eerder probeerde stofzuigermaker Dyson zijn range te verbreden met een elektrische auto, maar dat project faalde. Nu toont Sony op de Consumer Electronics Show in Las Vegas een prototype van een auto. 

De wagen heeft de naam VISION-S, waarbij de S ongetwijfeld van Sony komt. De Japanners gebruiken hun conceptcar als een eerste stap in de richting van de automotive. Hun speerpunten zijn veiligheid, betrouwbaarheid, comfort en entertainment.

Onderdelen waar Sony aan werkt zijn de sensoren van de auto, de kunstmatige intelligentie in de computers, de verbindingen met de cloud en de telecommunicatie. De auto heeft bijvoorbeeld 33 sensors waaronder beeld- en dieptesensoren. Daarmee kan de auto objecten in en rondom de auto waarnemen. Die zorgen ervoor dat de auto veilig doorhet verkeer kan rijden. Tegelijkertijd kunnen de sensoren de audio in de auto ook optimaliseren.

Voor het bouwen van de auto heeft Sony naar allerlei partners gekeken. Zo hielpen Bosch, Continental, ZF en Magna Steyr mee. De kans dat u de auto bij een MediaMarkt of BCC bij u in de buurt gaat zien is niet zo groot, dit is een proof of concept om te laten zien dat Sony ook onderdelen voor elektrische auto's kan leveren.