Nederlandse Opportunisten Stichting: wij moeten Max Verstappen uitzenden

Jahaa, als je wint dan heb je vrienden. Zo ook Max Verstappen, iedereen heeft ineens met Max geknikkerd. En de NOS wil nu ook meeknikkeren.

Al sinds mensenheugenis is er niets zo zeker als death and taxes, maar ook dat de Formule 1 niet zonder reclamebreaks uitgezonden wordt. Vroeger bij RTL en SBS en sinds vorig seizoen bij Ziggo Sport. En nog nooit hoorden we de NOS erover. Die waren te druk met het analyseren van rondbalwedstrijden en de rondetijden van Sven Kramer.

Maar tijden veranderen. Sinds de Formule 1 wordt opgeschud door het  jochie van 18-jaar dat te jong is om mee te doen wil ook de NOS een piece of the pudding. Omroepbaasje Jan de Jong, bekend van... eh, bekend van... nou ja, van het vele uitzenden van voetbalwedstrijden wil nu ook van F1 een ordinaire volkssport maken. Maar nee, meneer De Jong, dat gaat zomaar niet. 

De Formule 1 is een sport voor de wat specialere burgerman. Hij houdt van snelheid en van actie, hij houdt ook van zich verkleden in de kleding van zijn idool. Maar wat niet de bedoeling is, is dat er straks duizenden oranjetokkies langs de circuits staan. Ksssst, paupers, ga wielrenners pesten in bocht zeven, want als je dat op een circuit in pak 'm beet de Rascasse doet, dan rijden ze gewoon je voeten eraf.

Geachte Opportunistische Omroepvereniging u heeft gefaald met het inkopen van de F1 en ga je nou niet achter de politiek verschuilen, want die zitten in jullie broekzak. Daarbij, wie zou het commentaar bij de F1 moeten verzorgen? Maarten Ducrot en Herbert Dijkstra? Alsjeblieft, bespaar ons de ellende. 

Verder: wat Olav Mol hier zegt.