Duitse zonneauto haalt €45 miljoen op in crowdfund

De hyper rondom crowdfunding is de laatste jaren een beetje ingezakt, maar het bankiersomzeilende gebeuren is nog niet klaar. Zonnepaneelautomaker Sono probeert in 50 dagen €50 miljoen op te halen om de productie te starten. Ze zijn er bijna.

Sono Sion

Met nog elf dagen te gaan heeft het Duitse Sono al bijna €45 miljoen opgehaald om de productie van zijn auto's te starten. Hun Sion wordt de eerste auto die ze bouwen en net als de Streetscooter van DHL is deze auto gebaseerd op onderdelen die bij toeleveranciers kant en klaar uit de schappen komen. 

Het idee daarvan is dat het een makkelijk te onderhouden en goedkope auto wordt. Heel erg goedkoop wordt de Sono Sion zonnepaneelauto echter niet. De wagen moet €25.500 kosten. Met een aanbetaling van €500 bent u vast zeker om als eerste een van de viijfzitters te pakken. Met zijn batterij van 35 kWh heeft hij in het donker in theorie een bereik van 255 kilometer. Er zitten echter zonnepanelen op en die laden de batterijen overdag continu een beetje bij (tot 34 kilometer per dag), waardoor hij minder vaak aan de stekker hoeft.

Meedoen aan de crowdfund kan hier. De productie start eind volgend jaar (2019 is dus niet gelukt) in de oude Saab-fabriek in Trollhättan (in Zweden uiteraard).