Renault komt met heetste Clio ooit

Een lichte Renault Clio RS met het vermogen van zijn grote broer de Mégane RS? Het zou zomaar kunnen, want Renault presenteert tijdens de Grand Prix van Monaco een nieuwe hete hatch.

Mocht je fan zijn van de Clio V6 van begin deze eeuw, dan hebben we goed nieuws voor je. Renault zet de traditie van bizarre versies van de Clio voort. Het merk komt met een nieuwe variant die evenveel of zelfs meer vermogen levert. Oké, ook de Fransen moeten met de tijd meegaan, dus de zescilinder in v-vorm zal niet terugkeren. Mogelijk krijgt de Clio de krachtbron van de Mégane RS met 250 of zelfs 275 pk.

Dankzij een reeks op internet verschenen afbeeldingen en daarop volgende bevestiging van Renault weten we al hoe het kleine kanon eruit gaat zien. De hatchback metkrijgt dikke uitstekende wielkasten, een flink vleugel op de kont en de hele auto ligt lager bij de grond. De dagrijverlichting in de vorm van drie blokjes zorgen voor een uniek detail in de gewijzigde grille. Gezien de naam op het bord op één van de foto's zou het ons niet verbazen als het model Clio KZ 01 gaat heten.

Het gele bommetje ziet er in ieder geval serieus heet uit. Op de rest van de details moeten we alleen nog even wachten. De Fransen presenteren het model pas komend weekend in Monaco terwijl Max Verstappen en zijn collega's daar rondjes rijden. Wij houden onze vingers gekruist en hopen vurig dat dit speeltje zo goed wordt als de Clio V6 en Clio Williams die hem voorgingen.