Koop dan. Eén van negen Lamborghini Veneno Roadsters

De kans is groot dat u in 2015 achter het net viste bij Lamborghini. De negen Lamborghini Veneno Roadsters waren in 2015 in no-time uitverkocht. Eén van de gelukkigen wil nu van zijn speeltje af, het is immers alweer vijf jaar oud. Het ding komt op de veiling.

Lamborghini Veneno

Negen Lamborghini Veneno Roadsters en drie Lamborghini Veneno Coupés rolden in 2015 de fabrieken in Sant'Agatha Bolognese uit. Ze waren uiteraard al verkocht voordat ze gebouwd werden en uitverkocht voordat ze officieel aangekondigd werden. Het maakt de Veneno's hyperexclusief. 

Bizar eigenlijk, want het zijn gewoon Aventadors met een andere body erop. De speciale koolstofvezellaag maakte de twaalf speciaaltjes meteen extreem duur, een recept om sneller te verkopen aan rijkaards. Waar een 'gewone' Aventador voor ongeveer €500.000 mee naar huis mocht, wilde Lambo voor de Veneno een exorbitante €3.000.000 hebben. 

Een succesvolle uitvoering van het Stephan-Winkelmann-Speciaaltjes-Uitmelk-programma©. De Duitser was ten tijde van de bouw opperhoofd van Lamborghini en haalde de truc al regelmatig uit. Nu doet hij bij Bugatti overigens weer precies hetzelfde met de bijvoorbeeld de Voiture Noire.

Enfin. Inmiddels is de eigenaar van de groen met zwarte Veneno Roadster dus uitgekeken op zijn wagen en hij wordt 5 februari geveild. Aan de kentekenplaten te zien is de auto verkocht aan een Dubainees en die zegt nu Dubye bye tegen de wagen. De veiling vindt plaats in Parijs tijdens de Rétromobile beurs. RM Sotheby's tekent voor het afhameren van de wagen.

Rekent u erop dat u €4.500.000 tot €5.500.000 mee moet nemen voor de Veneno. Als de verkoper dat ervoor krijgt is het helemaal een bijzondere deal, want een rendement van 50%-90% in een paar jaar is toch lekker te noemen.