Nederlandse coureur (16) wil wereldrecord karten verbreken

De 16-jarige Steven Heppener uit Alphen aan den Rijn rijdt op dit moment op zijn kart in Zoetermeer voor een recordpoging. Hij wil in 24 uur meer dan 734 kilometer afleggen op de indoorkartbaan. Met zijn actie haalt hij geld op voor de stichting Het vergeten kind.
Jan Lammers

Steven Heppener, die onlangs zestien werd, is kartcoureur met een missie. Dat is niet de Formule 1 of Formule E halen (nou ja, misschien ook wel), maar helpen van anderen. Hij haalt geld op voor de stichting het vergeten kind. Die stichting zet zich in voor Nederlandse kinderen die geen echt thuis hebben. 

Om geld op te halen doet hij vandaag een recordpoging in Zoetermeer. Steven wil in 24 uur zo ver mogelijk rijden op een kart. Momenteel staat de afstand op 734 kilometer. De Amerikaan Trey Shannon reed in 2014 die afstand op een indoorkartbaan in een etmaal.

Uitputtingsslag

Een sessie van twintig minuten in een indoorkart is doorgaans al genoeg voor een paar dagen spierpijn in de armen. Denkt u even met Steven mee, die tijdens het race-etmaal maar drie keer een pauze van een uur zal nemen. Hij is daarom al een jaar aan het trainen: "Ik ga vier keer per week naar de sportschool om aan mijn conditie te werken. Dat heb ik nodig om zo lang in de kart te zitten, want ik kan tijdens mijn recordpoging maar drie keer een pauze van een uur nemen."

Doneren kan hier.

Live meekijken kan hier:

LIVE KART 1 from GLRVIEWPOINT on Vimeo.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e8c8c2a676ed', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });