Eindelijk! Een betaalbare Rolls-Royce

Niet iedereen heeft de middelen om een Rolls-Royce Phantom van ruim een half miljoen euro aan te schaffen, om een understatement te gebruiken. Maar wie goed is met zijn knuistjes, die bouwt 'the next best thing'.

Zeg je Phantom, dan zeg je 'oneindige luxe'. Persoonlijk zijn we meer gecharmeerd van de Ghost en de Wraith, want de Phantom is wel heel massief, en je kunt onderhand erg duidelijk zien dat de jaren gaan tellen voor de dik 6 meter lange limousine. Maar goed, het ding krijgt in 2018 eindelijk een vervanger, met ongetwijfeld wat elegantere en minder plompe lijnen.

Een Kazachstaan met twee rechterhanden was dermate bezeten van het verschijnsel 'Phantom' dat hij er ook eentje wilde. Helaas zijn de occasionprijzen aan de hoge kant, en veelschademodelletjes zijn er evenmin, en dus nam hij een W124 E-Klasse en een emmer plamuur, en ging aan de slag.

Dat dit alleen voor het uiterlijk vertoon en voor de leuk interessant is mag duidelijk zijn, iets dat onderhuids een W124 is rijdt, voelt aan, en heeft dezelfde interieurkwaliteit als een W124. En daar neem je toch een Phantom voor, vanwege die vermaarde waftability en afwerking. Enfin, uit Kazachstan hebben we wel raardere dingen gezien, zoals een schaap in een Model S-frunk, om maar wat te noemen.

Toch willen we even de handjes op elkaar voor deze handige Borat, die met een paar roebels een (van buiten) leuk product maakte. (hoedtik @ k-e-s)