VIDEO. SpookTesla jaagt Yanks stuipen op lijf

Dus pranks zuigen áltijd harige wasbeerballen? Mja, bijna altijd. Er zijn uitzonderingen op de regel, want gelukkig is nog niet iedereen met een GoPro op een selfiestick een sociopatische eigengeiler met het IQ van Forrest Gump. Zoals deze gast.

Tesla is heet, dus als je veel hits wilt op je youtube-kanaal, dan laat je een Tesla een hoofdrol spelen. Bijkomend voordeel is dat Tesla zijn Autopilot-software vrij agressief uitrolt, als het ware is er momenteel een grote betatest gaande op de openbare weg.

De premisse: verkleed jezelf als autostoel, waardoor het net lijkt alsof er niemand in de auto zit. Iets waar de videocommunity al enkele variaties op gemaakt heeft, waaronder die met een skelet achter het stuur. Doet het altijd goed tijdens Halloween. De videomaker heeft ook al vaker met dit bijltje gehakt, en aan een succesrecept moet je niet gaan tweaken, dat melk je uit.

En zo krijgen we nog een video voorgeschoteld van een 'lege' Tesla die zich dankzij de Autopilot voortbeweegt. Camera er op, en vervolgens stomverbaasde voorbijgangers filmen, kat in 't bakkie. Dit soort slachtofferloze 'pranks' kunnen wij wel verteren.