Dief met ballen jat Porsche 918

Je kan natuurlijk een zwarte Audi A4 jatten en opgaan in de massa, maar als je echt lef hebt steel je een zeldzame hypercar in schreeuwerige Martini-kleuren. Midden op de dag nog wel.

We moeten toegeven dat een pikkedief in Salt Lake City wel serieus lef heeft ggetoond. Je hebt namelijk ballen nodig om midden op de dag een opvallende Porsche 918 uit de showroom van een dealer te gappen. Dit roept wellicht het beeld van een doorgewinterde autodief op, die eerst met twee pinnen het slot van de deur van de showroom forceert en daarna met de juiste gestripte draadjes onder het stuur de auto kan starten. De realiteit blijkt een stuk eenvoudiger. De 22-jarige Francisco Gonzalez-Velasquez gooide een ruit van de dealer in en kon gewoon de sleutel van de 1,7 miljoen dollar kostende supercar vinden. Vervolgens was het een kwestie van starten, gordels vast en vol gas de showroom uit. Een exacte remake van de openingsscène van Gone in 60 Seconds dus.

Ondanks dat de Porsche een van de meest opvallende auto's ter wereld is, kon Gonzalez-Velasquez een paar uurtjes genieten van zijn Duitse aanwinst. Om half vijf 's middags reed hij de Porsche uit de showroom en pas om half elf 's avonds zat hij met handboeien om op de achterbank van een politieauto.

Mocht je nog geïnteresseerd zijn in een tweedehands hypercar die pas één keer is gestolen, dan kan je je melden bij Porsche Salt Lake City. Die vragen 1,695 miljoen dollar voor de 918 Spyder met het begeerde Weissach pakket en de opvallende Martini-bestickering. Je kan waarschijnlijk nog wat afdingen, al is het maar omdat de dealer de gemelde tellerstand van 793 mijl nog naar boven moet bijstellen.