Bewijs. MINI's toekomst is digitaal

Ook MINI mag op BMW's verjaardagsfeestje komen en neem de VISION NEXT 100 mee. Een conceptcar vol digitale speeltjes voor de jonge mensch.

De MINI van de toekomst bezit je niet, maar die deel je. Dat is in ieder geval de boodschap die deze conceptcar afgeeft. Mocht je in de stad een MINI nodig hebben dan is er op elk moment van de dag eentje op te roepen. De auto komt vervolgens zelfstandig naar je toe rijden. Wat is de toekomst toch mooi.

Om de MINI niet net zo anoniem te maken als de gemiddelde huurauto, voegt de auto een persoonlijk tintje toe via verlichting en projecties. Op basis van je profiel kan de MINI je ook een voorstel doen voor een bepaald thema van de verlichting of een specifieke route die bij je rijstijl past. De ideale lijn door de bochten wordt daarbij op de enorme gebogen voorruit geprojecteerd. De open voorzijde van de elektrische concept car wordt volgens de autobouwer mogelijk gemaakt doordat kreukelzones in de toekomst overbodig zijn vanwege autonoom rijdende auto's die nooit botsen (lol, nee). Zelf rijden blijft een optie, overigens.

De MINI VISION NEXT 100 is precies zo bizar als je van een futuristisch studiemodel mag verwacht. Dit model is dan compleet niet bedoeld voor productie, maar meer een visualisatie van ideeën over de  toekomst. En dat is maar goed ook, want deze digitale MINI wordt er niet aantrekkelijker op.