Max Verstappen pakt weer een titel

Mercedes is nog dominant op de baan, maar als het gaat om populariteit bij de fans kan niets en niemand Max Verstappen verslaan.

De fans mogen na elke race stemmen voor de titel 'Driver of the Day' en deze competitie is ondertussen net zo saai als een finale van het EK-voetbal. Mad Max domineert de verkiezing en sleept ook voor de Grand Prix van Engeland de titel binnen. De vierde keer dit seizoen dat hij de prijs wint.

De vrouwenverslinder uit de lage landen kon op het circuit van Silverstone als enige de strijd aangaan met de Mercedessen. Via een prachtige actie knalde hij Rosberg voorbij en liep hij zelfs even in op Hamilton. Op een drogere baan hervond Mercedes de snelheid en pakte Nico zijn plekje terug. Dit ging de Duitser niet makkelijk af, want Max wist de snellere Mercedes rondenlang achter zich te houden. De derde plek en zijn tweede podium in acht dagen tijd is een geweldig resultaat voor de jonge rubberragger en als kers op de taart kreeg hij na de wedstrijd nog een plekje cadeau dankzij een straf voor Rosberg.

Verstappen haalde al drie keer eerder de titel 'Driver of the Day' binnen. Hij kreeg hem voor zijn briljante overwinning in Spanje, zijn epische strijd met Rosberg in Canada en de mooie tweede positie een week geleden in Oostenrijk.

Niet alleen van het publiek, maar ook van zijn teambaas krijgt Max veel waardering. "Het was een echt gevecht van Max. Het hoogtepunt was zijn inhaalactie op Rosberg aan de buitenkant in Becketts", zo vertelt Christian Horner. "Helaas waren we niet snel genoeg op de droge baan, maar het was erg fijn om de auto's derde en vierde te zien finishen."