Max Verstappen wil 'best of the rest' worden

Het gaat zo goed met Max Verstappen dat het tijd is om de doelen wat naar boven bij te stellen.

Sinds zijn overstap naar Red Bull Racing heeft de Nederlandse sportheld al drie keer op het podium gestaan. Met 90 punten in de wk-stand twijfelt niemand er aan dat hij dit seizoen zijn originele doel van 100 punten gaat halen. Tijd dus om de targets een beetje aan te passen. Op de vraag wat zijn nieuwe doel is, antwoordde Max vandaag in de persconferentie dan ook grappend met "200 punten?!".

Met de betere motor en de enorme voorsprong van de Mercedessen is strijden om het kampioenschap geen optie voor Mad Max, maar daarachter kan alles gebeuren. Een derde plek in het kampioenschap ziet hij wel zitten. Verstappen staat momenteel weliswaar zesde in de ranglijst, maar het gat met Kimi Räikkönen op de derde plek is slechts 16 punten.

"We zitten heel dicht bij elkaar, dus we zullen zien waar we aan het eind van het seizoen uitkomen. Het zal hopelijk tussen de derde en zesde plek zijn. Je probeert elke race er het best mogelijke uit te halen en na Abu Dhabi zien we wel waar we staan", zo vertelt Max, die duidelijk steeds beter begint te worden in lange antwoorden vol gebakken lucht.

De strijd om de derde plek kan dit weekend al voorspoedig beginnen in Hongarije. Het circuit ligt de Red Bull erg goed en de verwachting is dan ook dat Max en teamgenoot Ricciardo zelfs de strijd kunnen aangaan met de Mercedessen. Verstappen denkt zelf dat Monaco de beste kans was om met Mercedes te vechten voor de overwinning, maar hij sluit een Hongaars succes ook niet uit. "Hier kan de auto ook erg sterk zijn en ik kijk zeker uit naar dit weekend. We zijn succesvol geweest op circuits waar we dat niet hadden verwacht en het draait nu allemaal om de set-up en het blijven verbeteren in de loop van het seizoen."

Vorig jaar was Hongarije de Nederlander, toen nog in de Toro Rosso, in ieder geval gunstig gezind. "Vorig jaar ging erg goed. We hadden een beetje geluk om vierde te finishen met een drive-through. Dit jaar mikken we op iets beters dan een vierde plek, hopelijk kunnen we op het podium komen."