Bewijs: God luistert naar Jeremy Clarkson

Is Peter Mandelson dood? Is Bill Oddie ongeneeslijk ziek? Wordt Opel voor een of ander mensenrechtenhof gesleept vanwege de Vectra? Wordt de BBC eindelijk rechts?

Neen, niets van dat al. De werkelijkheid is wat prozaïscher. Net als die kutfilmpjes die The Grand Tour steeds de wereld inslingert. Het laatste filmpje is niets meer dan een cut van beeldmateriaal waar onder andere het stukje over de kapotte huurauto uit werd geknipt. Het is een aanfluiting. Maar ja, deze marketingcampagne is goud, want u en wij zijn suckers: we klikken toch wel. Zeker als JC in verband kan worden gebracht met de Heere G.

Om in hogere sferen te blijven: op een dag moest Clarkson dienst doen als co-driver van een rallycoureur, terwijl hij leed aan een kater uit de hel. Dat is voor niemand leuk. Dus hij bad tot God en chanteerde de Grote Imaginaire om zijn bestaan kenbaar te maken. Vlak voor de start zei hij in zijn hoofd, terwijl hij al in de auto zat: "if there is a God, please intervene now." Enorme knal, auto naar de kloten. Rally ging niet door. Clarkson gespaard.

Paus Franciscus, bekend van tautologieën over oorlogen die geen vrede zijn, overweegt momenteel om JC zalig te verklaren.

Beeld: JC in gezelschap van een 'mysterious female' terwijl hij uitlegt wat er moet gebeuren als er iets uit zijn openstaande gulp komt.