Kun je de Spirit of Ecstasy van een Rolls stelen?

Stel, je bent een roversbende. Wat is er dan fijner dan een mevrouw in zilver, kristal of goud van een Rolls-Royce trekken? Maar kan dat ook?
Spirit of Ecstasy

Wij vonden een prachtig filmpje van een Rolls-Royce-dealer sales director uit het immer schone Florida. Terwijl de camera bijna in zijn neus zit, doceert de man dat de Spirit of Ecstasy niet zomaar van de neus getrokken kan worden. In de eerste plaats is het mogelijk om Madam bij het afzetten van de motor terug in d'r hok te jagen. In de tweede plaats schrikt ze terug bij iedere aanraking. Door een veermechanisme (en haar goede zeden) wordt iedere bepoteling afgestraft met een blauwtje. Her Spiritness is niet van de straat, immers. 

Hoewel we het een indrukwekkend feature vinden - de sales dealer lijkt het magisch te vinden dat dit soort gebbetjes standaard is op auto's die vele tonnen kosten - zijn we niet overtuigd. Het veermechanisme is vast van goede kwaliteit en het zal de Spirit ook met flinke kracht de radiator intrekken, maar hoe moeilijk is het om een metalen plaatje te maken met daarin een uitsparing waardoor je hem om haar tengere benen kunt schuiven en bij terugschieten ter hoogte van haar boezem en armen tegenhoudt? Nee, niet zo heel moeilijk.

Aan de andere kant: we kunnen geen verhalen vinden van gestolen figurines die werden beschermd door het systeem dat in 2004 zijn intrede deed.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5fc54be2132df', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });