LOL! Ford moet Amerikanen handschakelen uitleggen

'Amerikanen kunnen niet met meer dan twee pedalen overweg.' Het is een cliché dat net zoals meer generaliseringen op een flink stuk waarheid berust. Ford heeft de oplossing gevonden, hun manuele modellen komen gewoon met instructielabel op de pook.

Wie de Amerikaanse autopers in de gaten houdt, die ziet om de zoveel tijd wel een lol-nieuwtje opduiken over autodieven die gesnapt zijn omdat ze een auto met handbak met geen mogelijkheid in beweging kregen. Op zo'n moment kunnen wij suave, sophisticated Europeanen ons weer even leedvermaken over die domme yanks met hun automaatfetisj. Even een sensible chuckle (gif) doen, en weer over tot de orde van de dag.

Hiermee zeggen we niet dat geen enkele Amerikaan kan koppelen, maar het hoort niet bij de rij-opleiding die je gewoon in de Buick van je ouders kunt krijgen. Enter het dilemma van Ford, dat in de States kennelijk met bovenmatig veel rondvliegende tandwielen in zijn handgeschakelde modellen te maken heeft. De oplossing: hang een label aan de pook van je producten, met daarop instructies. Omdat waarom niet:

De tekst lijkt nogal een no-brainer, maar hij komt dan ook uit het land waar het Mouthaanisme welig tiert: alles moet tot in den treure uitgelegd worden. Wij vragen ons alleen af: wie wacht in hemelsnaam twee seconden voordat hij zijn auto in de achteruit zet? (via Jalopnik)